You Can’t Hurry Love (The Supremes)

Publicerat av Linn Jalakas den

I keep on waiting
But it ain’t easy
It ain’t easy
But mama said:
You can’t hurry love
No, you just have to wait

The Supremes

Natta döper sina inlägg på samma sätt som TV-serien Vänner döpte sina avsnitt. En av mina favoritserier alltid har varit Grey’s Anatomy, där döper de avsnitten efter olika låttitlar. Därför tänkte jag följa det konceptet.  Den här gången är jag på väg till Stockholm där jag ska arbeta kommande vecka. Ska bli så skönt att äntligen få träffa Emil igen. Det är så tråkigt att dela vardag med varandra per telefon och meddelanden.

För tillfället är jag hemflyttad till mamma och pappa i mysiga Majorna. För en översocial person som mig är det skönt att få ”rumskompisar” igen. Mitt bland flyttkartonger, pappkassar och resväskor bor jag i mitt gamla rum. Just nu har jag hamnat i något slags limbo där jag är utflyttad men inte inflyttad, märklig känsla. Dessutom blir det resor fram och tillbaka till Stockholm för att hälsa på Emil. På ett sätt är jag mentalt redan i december. Ser framför mig när flyttkartongerna är uppackade, soffan levererad (notera i todo-listan: köpa soffa) att vi har gått ner till bageriet på gatan och köpt rykande färska bullar. Där myser vi medan snön faller och tittar på första avsnitten av julkalendern tillsammans. Puh, bara några vändor med resväskor och flyttkartonger fram och tillbaka innan dess.

Läser just nu ”Tid – Livet är inte kronologiskt” av Alex Schulman och Sigge Eklund där Alex menar att man kan räkna tiden i tankar. ”Väntade i ungefär 5 tankar”. Min enhet skulle i dagsläget vara packningar av resväskor eller antal kilometer. Det tär på psyket att ständigt vara på väg. Kan inte sätta mig in i hur det skulle vara att vara flykting. En ständig medvetenhet om att all vila är temporär, att inte tas för given. Ingenting är hemma längre. Hoppas att jag kan ansluta till något volontärupdrag med nyanlända flyktingar i vår. Jag har nog en hel del att lära mig från dem.

Jag sitter på flyget och skriver. Just nu gick planet ovanför molnen och för första gången på många dagar ser jag solen. Fantastiskt.

IMG_0899.JPG


0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.