Skip to content

Selleri- och Morotssallad

Basreceptet (1 portion)

  • 1-2 Morötter beroende på storlek
  • 1 Selleristav
  • Limejuice
  • Olivolja
  • Salt och peppar

  1. Riv morötterna i mellanstora strimlor. Detta för att moroten ska behålla sin textur och ”nötiga” smak.
  2. Skär sellerin i halvcentimeter-stora kuber. OBS! Ta gärna med och hacka selleribladen, de har mycket smak och tillför ett trevligt utseende till salladen.
  3. Häll i olja, någon tesked sådär. Den feta smaken möter morätterna på ett härligt sätt och mildrar sellerins smak, så var inte rädd för att ta lite mer. 
  4. Häll i färsk eller koncentrerad limejuice. smaka av och ta lite i taget. För mycket limejuice förstör salladen. 
  5. Saltet och pepparn lyfter smakerna. Voilá! Servera som tillbehör eller lägg till fler ingredienser och ät som lunch. 

 

Valfria ingredienser beroende på vad du har i kylen:

  • Salladsblad, machéesallad t.ex. är perfekt!
  • Tomater
  • Balsamvinäger (ingick inte i mitt basrecept men numera har jag det varje dag)
  • Avocado
  • Fetaost (MUMMA!)
  • Soltorkade tomater (köp gärna de som ligger i kryddad olja, klipp sönder i små, små strimlor för bästa smak)
  • Nötter och frön, själv har jag rostat pumpafrön hemma, supergott
  • Örtkryddor – t.ex. basilika.

Be First to Comment

Kommentera