Selleri- och Morotssallad
Basreceptet (1 portion)
- 1-2 Morötter beroende på storlek
- 1 Selleristav
- Limejuice
- Olivolja
- Salt och peppar
- Riv morötterna i mellanstora strimlor. Detta för att moroten ska behålla sin textur och ”nötiga” smak.
- Skär sellerin i halvcentimeter-stora kuber. OBS! Ta gärna med och hacka selleribladen, de har mycket smak och tillför ett trevligt utseende till salladen.
- Häll i olja, någon tesked sådär. Den feta smaken möter morätterna på ett härligt sätt och mildrar sellerins smak, så var inte rädd för att ta lite mer.
- Häll i färsk eller koncentrerad limejuice. smaka av och ta lite i taget. För mycket limejuice förstör salladen.
- Saltet och pepparn lyfter smakerna. Voilá! Servera som tillbehör eller lägg till fler ingredienser och ät som lunch.
Selleri- och morotssallad, med fetaost och salladsblad.
Valfria ingredienser beroende på vad du har i kylen:
- Salladsblad, machéesallad t.ex. är perfekt!
- Tomater
- Balsamvinäger (ingick inte i mitt basrecept men numera har jag det varje dag)
- Avocado
- Fetaost (MUMMA!)
- Soltorkade tomater (köp gärna de som ligger i kryddad olja, klipp sönder i små, små strimlor för bästa smak)
- Nötter och frön, själv har jag rostat pumpafrön hemma, supergott
- Örtkryddor – t.ex. basilika.
0 kommentarer