Selleri- och Morotssallad

Publicerat av Linn Jalakas den

Basreceptet (1 portion)

  • 1-2 Morötter beroende på storlek
  • 1 Selleristav
  • Limejuice
  • Olivolja
  • Salt och peppar

  1. Riv morötterna i mellanstora strimlor. Detta för att moroten ska behålla sin textur och ”nötiga” smak.
  2. Skär sellerin i halvcentimeter-stora kuber. OBS! Ta gärna med och hacka selleribladen, de har mycket smak och tillför ett trevligt utseende till salladen.
  3. Häll i olja, någon tesked sådär. Den feta smaken möter morätterna på ett härligt sätt och mildrar sellerins smak, så var inte rädd för att ta lite mer. 
  4. Häll i färsk eller koncentrerad limejuice. smaka av och ta lite i taget. För mycket limejuice förstör salladen. 
  5. Saltet och pepparn lyfter smakerna. Voilá! Servera som tillbehör eller lägg till fler ingredienser och ät som lunch. 

selleri- och morotssallad

Selleri- och morotssallad, med fetaost och salladsblad.

Valfria ingredienser beroende på vad du har i kylen:

  • Salladsblad, machéesallad t.ex. är perfekt!
  • Tomater
  • Balsamvinäger (ingick inte i mitt basrecept men numera har jag det varje dag)
  • Avocado
  • Fetaost (MUMMA!)
  • Soltorkade tomater (köp gärna de som ligger i kryddad olja, klipp sönder i små, små strimlor för bästa smak)
  • Nötter och frön, själv har jag rostat pumpafrön hemma, supergott
  • Örtkryddor – t.ex. basilika.

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.