Rensa upp till 10 GB hårddiskutrymme

Publicerat av Linn Jalakas den

Förvånas du också över hur snabbt din C:\-disk fylls upp?

Nu är sommaren här och i och med att universitetstiden är över (för den här gången) så har jag lite mer fritid. Utöver att springa, cykla, fika och träffa vänner så får jag lite mer kvalitetstid med min kära dator. För er som inte känner till det så inköpte jag i vintras en monsterdator, eller vad som kan kallas en gamingdator. Den har väldigt mycket hårddiskutrymme på två olika diskar, men ändå förvånas jag över hur lätt C:\-disken fylls upp. Jag har nu fått lite mer tid att undersöka detta.

Enkla sätt att rensa hårddiskutrymme:

  • Rensa upp till 10 GB hårddiskutrymme. Du kan spara upp till 10 GB hårddiskutrymme genom att ominstallera program som strömmar och lagrar mycket data, såsom t.ex. Spotify och iTunes. Även Adobe Photoshop har inställningar för att ändra plats för att lagra cache. Vissa program har en funktion för att rensa cachen, men i Spotify ser det ut som att de har tagit bort den funktionen (av vilken anledning det nu kan vara). En lösning på detta är avinstallera och installera Spotify igen. Detta besparade mig 10 GB hårddiskutrymme (!).
  • Hederliga gamla diskrensaren.Öppna Den här datorn. Högerklicka på C:\ och välj Egenskaper. Klicka på Diskrensning. Windows-verktyget tar bort filer som kan rensas från systemet. Diskrensaren

Diskrensaren.

  • Avinstallera program du inte använder. Genom att öppna kontrollpanelen och gå in på Program och funktioner kan du få överblick över dina installerade program och se ifall du har några program som du inte använder.

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.