Recension av robotdammsugare – Skantic Robot Cleaner 10

Publicerat av Linn Jalakas den

En enkel budget-robotdammsugare som är lätt att falla för

En enkel robotdammsugare i budgetklass som är lätt att falla för

Man får vad man betalar för är ett uttryck som ofta används i negativ ton. Men i detta fall är det en positiv sak. Har man en mindre lägenhet (i och med den lilla dammbehållaren och batteriet som räcker ca 1 timme) där man inte har så många tjocka mattor så fungerar den jättebra! Har man ett större behov av koordinering i form av schemaläggning, t.ex. i en barnfamilj, eller är nogrann med inställning av arbetsmönster (hur den åker) så kan jag inte rekommendera den här dammsugaren till er. Men för den som bor i en 1a-2a och gärna vill ha en hjälpande hand med städningen så är den här kamraten väl värd femhundralappen den kostar i skrivande stund. Dessutom är det svårt att inte charmas av den när man stänger in den i ett rum och man hör hur den i lagom takt kör dansk skalle in i väggarna.

Namn: Skantic Robot Cleaner 10

Cirkapris: 500 kr

Fördelar:

 • Enkel att använda
 • Tunnare mattor funkar fint
 • Inte högljudd
 • Tjocka, lurviga mattor som den inte kan dammsuga ser den som ”ett för högt objekt” och backar automatiskt och fortsätter städa runtomkring
 • Går att ställa in ljusintagande efter hur mörkt golv man har
 • Trevlig!

Nackdelar:

 • Mellantjocka mattor försöker den köra upp på och kan fastna och behöver då hjälp att komma därifrån
 • Fastnar då och då i sladdar
 • Liten dammbehållare vilket gör att den behöver tömmas 1-2 gånger på våra 42 kvm.

Länk till en återförsäljarehttp://www.netonnet.se/art/hem-och-hushall/dammsugare-och-stadning/robotdammsugare/skantic-robotcleaner10/190952.5711/ 


3 kommentarer

Staffan · 26 januari, 2015 kl. 16:25

Går det att byta batteriet när det tar slut?

  linnjalakas · 27 januari, 2015 kl. 17:05

  Tack för din fråga, Staffan! Batteriet är laddningsbart, men jag är osäker på hur om det går att byta ut det om det skulle ”ta slut”. Bäst att du vänder dig till tillverkaren för att vara på den säkra sidan.

Anders · 12 april, 2015 kl. 19:33

Har två st, och är mycket nöjd. Den har någon form av torkduk som sitter på en platta på undersidan, och tar man bort denna platta (den är bara klämd fast) så klarar roboten relativt tjocka mattkanter och lägre trösklar utan problem. När borstarna är nya kan de lätt slå knut på sig själva, men rättar ut sig efter ett par minuter i hett vatten. När de blir äldre tappar de denna förmåga och håller sig i form.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.