The one where Nathalie moved to London

Publicerat av Nathalie Carlberg den

Jaha, vad gör en nu då? Lite så kändes det att anlända till Gatwick flygplats på måndag förmiddag. Första gången jag reser utan ett avfärdsdatum. Kändes lite som att börja om från scratch. Min hjärna gjorde i alla fall nån sorts systemåterställning när vi skulle ta tåget in till London. Med min stora väska lyckades jag blockera gången för samtliga resenärer som skulle av och på den tågvagnen.. Bra där Nathalie!

Jag hatar att resa med mycket grejer och nu släpar jag runt på allt jag behöver i en väska tills jag hittar en lägenhet. Det blev en grej som jag inte trodde skulle bli jobbigt, men som har visat sig vara väldigt påfrestande. Främst eftersom vi bor på hostel tills vi hittar jobb och lägenhet. Och säkerhet och utrymme inte sitter högt på priolistan där vi bor. Men frukosten ingår!

Där vi bor nu är väldigt blandat med kulturer och åldrar på folket. Främst folk som reser runt och festar och stannar några dagar. Och sedan en del personer som gör på samma sätt som oss – bor på hostel och letar annat boende. Just den delen gör det samtidigt lite svårt att bo på hostel. En träffar nya människor som är på semester och vill uppleva London, samtidigt som vår avsikt är att bo här och få pengarna att räcka till. Det är en stor osäkerhet som jag upplever – att få sparpengarna att räcka till på obestämd tid. Självklart vill jag besöka en massa olika platser i London och uppleva nattlivet med nya människor som jag träffar…

Santander_bikes

De är inte lätt men jag har upptäckt några knep:
1. Va en tjej i 20-årsålder – Det ses som helt orimligt att du skulle kunna ta hand om dig själv
och ännu mindre betala för dig själv på krogen.
2. Cykla och gå mycket – Londons tunnelbana är väldigt påfrestande i den värmen som blir i vilket fall.
De är som att åka med de äldre spårvagnarna i Göteborg under den veckan som Gothia Cup pågår
– en ugn som du delar med 200 andra personer.

 

Imorgon bär det av mot ett nytt hostel. Vi har valt att bo max en vecka på samma hostel. På det sättet får vi uppleva lite olika delar av London genom att bo i dom. Samtidigt som vi inte blir den skumme mannen som vi delar rum med nu. Jag vet inte ens hur länge han har bott där. Väckt mig samtliga morgnar klockan 05.30 då han går upp och påbörjar sina morgonrutiner – dom pågår till kl. 11.00 (Nej, jag vet inte vad som tar sådan tid och jag har valt att inte ta reda på det).

Jag håller iallafall tummarna för att sömnbristen ska minska under kommande vecka och att jag ska hittar ett sätt att få bättre kaffe än Nestlé på morgonen (och jobb och boende och så vidare).

Men DAMN! – London är en helt fantastisk stad att vara i.Look_Right_London
Snart har jag förmodligen lärt mig det här med vänstertrafik också.
Tills dess följer jag slaviskt det som står på vägen.

 

Kategorier: Exit GothenburgGo:London

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.